Unde Scurte
20140108154901

Unde scurte – o metoda de fizioterapie care foloseste proprietatile campului condensator generat de curenti de inalta frecventa cu proprietatea ca la trecerea prin tesuturi produce caldura in profunzime.

Terapia prin caldura este recomandata indeosebi in afectiuni cronice ale incheieturilor, pentru dureri articulare sau afectiuni cauzate de tulburari ale circulatiei periferice venoase ale membrelor.

Ultrasunet
20140102151732

Ultrasunetul – efectuează un fel de micromasaj al celulelor şi ţesuturilor, care este însoţit de apariţia de căldură şi asigură un efect anestezic, «înmuierea aderenţelor», îmbunătăţirea circulaţiei sanguine si a ţesuturilor.
Efectele fiziologice ale ultrasunetelor sunt:

Analgetice
Miorelaxante
Hiperemiante

Ultrasunetele se indica in:

Artroze
Artrite
Mialgii
Tendinoze
Psh
Epicondilita
Fracturi
Contuzii
Entorse
Luxatii
Hematoame
Nevralgii si nevrite

Termoterapia
20140107161132

Termoterapia cuprinde urmatoarele proceduri :

– impachetarea cu parafina ;

– impachetarea cu namol ;

O alta modalitate termoterapeutica este reprezentata de “hot pack” (pungi calde) pentru aplicatii locoregionale. Ele sunt cea mai cunoscuta modalitate de incalzire conductiva incepand cu tegumentul. Procedura dureaza pana la 30 minute.

Impachetare Parafina
20140106090129

Impachetarea cu parafina consta in aplicarea parafinei topite pe o anumita regiune a corpului, tehnicile fiind cele de pensulare, baia de parafina pentru maini si pentru picioare, fesi parafinate si placi de parafina. Parafina se topeste la 65-70 de grade, temperatura de utilizare fiind de 50-55 de grade ; grosimea stratului aplicat este de 0,5-1,5 cm, durata aplicarii variind intre 20 si 60 de minute.

Indicatiile aplicatiei de parafina sunt :

* Afectiunile reumatismale degenerative si inflamatorii (poliartrita reumatoida, spondilita ankilozanta) si cele postraumatice ale aparatului mioartrokinetic.

* Suferinte ale sistemului nervos periferic, suferinte ale organelor interne (periviscerite, anexita cronica).

Masaj Terapeutic
20140111155710

Clinica moastra executa masajul terapeutic pe segmente, regiuni sau general pentru- relaxare, asuplizare a unor tendoane, decontracturarea musculara din regiunile algice.

Masajul terapeutic foloseste diferite tehnici precum efleurage, mangaluire, tapotament, vibratii pentru stimularea circulatiei si incalzirea zonei de tratat, decongestionare si drenaj, relaxare si asuplizare musculara.

In functie de recomandarile doctorului se poate realiza si masaj sedativ, lent, cu efect de incalzire locala prin stimularea circulatiei, cresterea metabolismului bazal, stimularea aparatului circulator si respirator, imbunatatirea somnului, indepartarea oboselii.

Magnetodiaflux
20140110091119

Magnetodiaflux – efectul campului magnetic asupra organismului uman este complex, avand efecte asupra schimburilor de substante intre celule, implicit asupra metabolismului, de asemenea efecte endocrine si asupra sistemului nervos vegetativ.

Efecte bune in stres si oboseala cronica si recuperare medicala ortopedica.

Kinetoterapia
20140105165948

Kinetoterapia sau “gimnastica medicala”, considerata a fi una din etapele cele mai importante de recuperare medicala, urmareste sa creasca forta si rezistenta musculara dar si mobilitatea articulara prin exercitii fizice specifice.

Principalele obiective ale tratamentului kinetoterapeutic sunt urmatoarele :

* Relaxarea – una dintre cele mai eficiente metode de relaxare folosite in kinetoterapie fiind stretching-ul. Prin aceasta tehnica se obtine intinderea muschilor pe toata lungimea lor, avand ca rezultat relaxarea, crestera elasticitatii, flexibilitatii si amplitudinii in miscare.

* Corectarea posturii si aliniamentului corporal.

* Cresterea mobilitatii articulare.

* Cresterea fortei musculare.

* Cresterea rezistentei musculare.

* Cresterea coordonarii, controlului si echilibrului.

* Corectarea deficitului respirator.

* Antrenamentul la efort.

* Reeducarea sensibilitatii.

Electro- terapii
20140103092117

Clinica dispune de aparate de ultima generatie, respectiv aparatele BTL 5000.

Aparatele dispun de o gama variata de electro-terapii :

curent diadinamic ;
curenti interferentiali cu 2 poli ;
curenti interferentiali cu 4 poli ;
curent galvanic/ ionizare ;
curent TENS ;
curent Trabert.

Tratamentul pe baza de curenti terapeutici au efecte benefice in afectiuni neurologice si afectiuni reumatismale.

Drenaj Limfatic
20140104165438

In ce consta procedura de drenaj limfatic :

Procedura consta într-un preso-masaj, prin care se actioneaza asupra lantului de ganglioni limfatici. Este o terapie ce propune eliminarea tuturor toxinelor neasimilate de organism în timpul procesului de sinteza celulara. Reducerea drenajului limfatic si a circulatiei sângelui determina acumulari de grasime, tesutul conjunctiv îsi pierde elasticitatea, aparând astfel imperfectiuni si denivelari ale pielii. Pentru a optimiza drenajul limfatic este necesar ca muschii sa se contracte, tesutul conjunctiv sa fie ferm, oferind un grad ridicat de compresie.

Biostimularea Laser
20140112155935

Biostimularea laser – tehnica medicala ce foloseste laser de joasa putere pentru a stimula sau a inhiba anumite functii celulare.

O parte importanta a efectelor biostimularii laser sunt :

– diminuarea durerilor acute si cronice ;

– accelerarea vindecarii plagilor cu favorizarea cicatricilor elastice ;

– regenerarea mai rapida a nervilor sectionati.

Tratamentul cu laser s-a dovedit a avea rezultate foarte bune in afectiuni postraumatice si afectiuni reumatice.

Baile Galvanice
20140109154812

Baile galvanice utilizate in aplicatii patru, tri-,bi- sau unicelulare, contribuie la tratarea unor regiuni mai intinse, beneficiind de coroborarea actiunii curentului continuu si neofaradic cu efectul termic al apei.

Baile galvanice sunt folosite in fizioterapie in principal pentru terapia durerii de origine nervoasa sau musculara, in insuficienta venoasa cronica sau atrofii musculare dupa imobilizari prelungite.

Indicatiile fizioterapiei :

 • reumatisme degenerative – spondiloza cervicala, toracala, lombara ;
 • lombosciatica, discopatie, hernie de disc ;
 • cifoza si scolioza ;
 • reumatisme abarticulare: periartrita scapulo-humerala, periartrita coxo-femurala;
 • coxartroza, gonartroza;
 • recuperare post-traumatica, post-imobilizare la pat ;
 • recuperare dupa accidente vasculare cerebrale – hemipareza, hemiplegie ;
 • afectiuni endocrino-metabolice – obezitate, diabet, osteoporoza, hipotiroidism ;
 • afectiuni respiratorii – astm, bronsita ;
 • spondilita anchilozanta ;
 • poliartrita reumatoida.

Aparatele BTL 5000 sunt dotate cu sonde de ultrasunete (UUS). Tratamentul cu ultrasunet produce un micromasaj la nivelul tesuturilor, asigurand o penetrare in profunzime a substantelor antiinflamatoare sub forma de gel. Acest tratament de fizioterapie are efect decontracturant si de stimulare a circulatiei sanguine. Este folosit cu succes in recuperarea medicala sportiva si reumatismala.

Biostimularea laser si magnetodiafluxul se realizeaza de asemenea cu aparatele BTL 5000, performantele acestor aparate asigurand mereu un tratament corect aplicat.